Скоро технікою можна буде управляти «силою думки»
Категорія
Технології
Дата публікації

Скоро технікою можна буде управляти «силою думки»

Скоро технікою можна буде управляти «силою думки»
Джерело:  Nature

Вчені з Університету Мельбурна сконструювали мікроскопічний пристрій, який дозволяє управляти електронними пристроями «силою думки», повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Nature Biotechnology.


За словами авторів дослідження, пристрій імплантується в мозок через кровоносні судини: електродна матриця в спеціальному контейнері доставляється до потрібної області мозку, де потім реєструє активність нейронів. Завдяки цьому і буде здійснюватися управління технікою. Пристрій одержав назву «стентрод» - він є вдосконаленою крихітною трубкою, яку хірурги раніше вводили в кровоносні судини для поліпшення кровотоку.


В експериментах з вівцями вчені вставляли стентрод тваринам в мозкову вену, розташовану над руховою областю кори головного мозку. Там пристрій фіксував електричні сигнали моторних нейронів. Протягом усього експерименту, що тривав 190 днів, здоров'я тварин залишалося в нормі.


Надалі вчені планують провести клінічні випробування на людях. У разі їх успішного завершення пристрої можуть бути використані як засіб контролю над машинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?