Цієї неділі - День святого Валентина, він же День усіх закоханих. Пропонуємо вам рецепт цього милого печива. В основі - ванільне пісочне печиво на жовтках - ніжне і просто тане в роті. Зручність рецепта в тому, що вам не потрібно замішувати для нього два види тіста. Ви замішуєте одне і просто додаєте в половину червоний барвник.
Інгредієнти для печива «Валентинки»:
вершкове масло кімнатної температури - 400 г;
цукрова пудра - 200 г;
жовтки від великих яєць - 7 шт. (120 г);
ванільна есенція - 1 ч.л .;
сіль - 1/4 ч.л .;
борошно - 550-600 г;
кілька крапель червоного барвника.
Спосіб приготування печива «Валентинки»:
Готуємо тісто. Масло збиваємо з цукровою пудрою до кремоподібного стану.
Поступово додаємо ванільну есенцію і жовтки, добре збиваючи після кожного додавання. Додаємо сіль і борошно, замішуємо тісто. Якщо тісто виходить занадто м'яким, додаємо додаткове борошно.
Ділимо тісто навпіл. В одну половину додаємо барвник і добре вимішуємо.
Охолоджуємо тісто в холодильнику протягом 40 хвилин. Потім виймаємо. Червоне тісто розкочуємо між листами пергаменту в пласт товщиною 1,5-2 см.
Вирізаємо формочкою сердечка.
Змащуємо сердечка злегка збитим білком і складаємо стопочкою, притискаючи одне до одного.
Кладемо їх в морозильну камеру і даємо полежати 30 хвилин. Потім виймаємо і обліплюємо білим тістом так, щоб вийшли циліндри.
Загортаємо їх в плівку і даємо полежати в морозилці ще 20 хвилин. Виймаємо і нарізаємо на скибочки товщиною 5-7 мм. Кладемо на деко.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і і випікаємо до золотистих країв, приблизно по 12-15 хвилин на партію. Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!