Британське видання опублікувало статтю про Джамалу і її пісню «1944» (відео)
Категорія
Культура
Дата публікації

Британське видання опублікувало статтю про Джамалу і її пісню «1944» (відео)

Британське видання опублікувало статтю про Джамалу і її пісню «1944» (відео)
Джерело:  rbc.ua

Одне з кращих видань Великобританії The Guardian присвятило публікацію українській співачці Джамалі та її пісні «1944», передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
У композиції артистка торкнулася теми насильницької депортації кримських татар у 1944 році. Джамала розповіла, що багато представників її народу, які живуть в анексованому Росією Криму, голосували за неї 6 лютого за допомогою SMS-повідомлень. Саме в цей день проходив перший півфінал Національного відбору на "Євробачення-2016".
"Я говорила їм, що їхні голоси не можуть бути враховані, але вони все одно відправляли повідомлення", - цитує Джамалу The Guardian.
Одразу після свого виступу 6 лютого Джамала заявила, що усвідомлює всю відповідальність, яка на ній лежить.
"Так, це історія моєї родини, моєї прабабусі, але ще це історія будь-якого народу, який пережив трагедію: депортацію, Голодомор, Голокост", - повідомила артистка.
Джамала пройшла до фіналу, який відбудеться 21 лютого. Тоді і стане відомо, хто представлятиме Україну на "Євробаченні" в Стокгольмі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?