Башар Асад обіцяє повернути всю Сирію силою
Категорія
Світ
Дата публікації

Башар Асад обіцяє повернути всю Сирію силою

Башар Асад обіцяє повернути всю Сирію силою
Джерело:  The Independent

Башар Асад пообіцяв повернути всю Сирію за допомогою сили, навіть дипломати продовжують тендітні спроби забезпечити тривале припинення огня.

Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на The Independent.

В одному з рідкісних інтерв'ю сирійський президент заявив агентству AFP, що він зрозумів, що участь регіональних та міжнародних сил "означає, що рішення займе багато часу і буде нести високу ціну".

Він назвав своїх супротивників "терористами", хоча сирійські сили в основному боролися з антиурядовими повстанцями, в тому числі Сирійською вільною армією, які спочатку підтримувалися і були навчені США.

ІДІЛ містить великий шматок території країни, як і коаліція інших ісламістських угруповань, включаючи  пов'язане з Аль-Каїдою угруповання Фронт ан-Нусра. Асад сказав, що його сили будуть боротися, щоб повернути територію "без коливань", незважаючи на тендітні триваючі спроби мирного процесу.

Він говорив незадовго до того, як дипломати мирних переговорів в Мюнхені домовилися працювати в напрямку тимчасового  «припинення військових дій» в Сирії  протягом тижня, незважаючи на те, що зусилля щодо забезпечення тривалого припинення вогню не виправдали.

Як повідомляв ONLINE.UA, договір виявився  результатом компромісу  між США, які хотіли негайного припинення бойових дій і РФ, яка запропонувала почати припинення вогню з 1 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?