Лінь може привести до зменшення обсягу мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лінь може привести до зменшення обсягу мозку

Лінь може привести до зменшення обсягу мозку

Група американських вчених, провівши ряд досліджень, з'ясувала, що низька фізична активність може послужити причиною зменшення розмірів сірої речовини.


Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  Дзеркало тижня.


У дослідженні брало участь майже 1,5 тис осіб, середній вік яких, - 40 років. Учасники пройшли МРТ і опитування про спосіб життя на початку випробування і ще раз через 20 років.


На початку дослідження ні у кого з випробовуваних не спостерігалося порушень розумового розвитку і захворювань серця, але в результаті була виявлена пряма залежність між низькою фізичною активністю в середньому віці, а також прискореним старінням мозку, на яке вказує зменшення його обсягу, через деякий час.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  пересадка кісткового мозку може лікувати розсіяний склероз.


Також передавалася інформація про те, що  людська пам'ять може вмістити всю інформацію, що міститься в глобальній мережі інтернету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?