У Мюнхені розпочалися переговори щодо конфлікту в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мюнхені розпочалися переговори щодо конфлікту в Україні

У Мюнхені розпочалися переговори щодо конфлікту в Україні

У Мюнхені розпочалися переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. Переговори проходять у Нормандському форматі. Їх мета - врегулювання конфлікту в Україні.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.
Переговори проходять за участю міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна, Росії Сергія Лаврова, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера. Францію після відставки міністра Фабіуса представляє політичний директор Ніколя де Рів'єр.
Після прибуття Клімкін підкреслив, що Росія не виконує взяті в рамках Мінських домовленостей зобов'язання, про що він також буде говорити в ході переговорів.
Зазначається, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не зупинився для спілкування з журналістами.
Напередодні переговорів, у п'ятницю в коментарі журналістам Клімкін повідомив, що він планує «сконцентруватися на темах безпеки, обміну заручниками і яким чином узгодити виборчі модальності для вільних і чесних виборів».
«Але почну зустріч не з Мінська, при всій його важливості, а з того, що відбувалося вчора в Криму, обшуків, арештів. Ми всі любимо хороші річниці, але, на жаль, перша річниця Мінська не є хорошою річницею, оскільки з точки зору виконання Росією своїх зобов'язань, я не бачу жодного з них», - деталізував глава зовнішньополітичного відомства України.
Раніше повідомлялося, що Ангела Меркель у Магдебурзі виступила зі словами про те, що вона оптимістично налаштована по відношенню до переговорів у «нормандському форматі». На її думку, Франція та Німеччина разом з Україною і Росією можуть ініціювати  дипломатичне вирішення конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?