Переговори у Мюнхені всього лише підготовка, тому конкретних результатів немає - Клімкін
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори у Мюнхені всього лише підготовка, тому конкретних результатів немає - Клімкін

Переговори у Мюнхені всього лише підготовка, тому конкретних результатів немає - Клімкін

Переговори, які пройшли у Мюнхені, з врегулювання ситуації в Україні, стали всього лише підготовчими для проведення повноформатних переговорів, а тому конкретних результатів не дали.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.
Він пояснив, що ці переговори стали «підготовчими» через відсутність чинного міністра закордонних справ Франції.
За словами українського міністра, такі повноформатні переговори відбудуться у березні в Парижі.
«Конкретного результату - ніякого. Це була зустріч для того, щоб підготуватися до наступного справжнього засідання в Нормандському форматі. Ми сподіваємося і попередньо домовилися, я підкреслюю, попередньо домовилися, що повноформатне засідання відбудеться на початку березня в Парижі на рівні міністрів закордонних справ, оскільки сьогодні французьку сторону представляв політичний директор МЗС Франції», - сказав він.
За словами Клімкіна, серед конкретних речей, над якими домовилися працювати, є питання безпеки і «реального доступу до Донбасу і до кордону» для Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ. «Я поінформував учасників сьогоднішньої зустрічі про те, що відбувається не тільки в плані постійних порушень, постійних обстрілів, а й про те, що зараз проходять, фактично, спільні навчання російських військових, які перебувають на території Донбасу, з одного боку, і, звичайно , найманців, з іншого. Я показав кілька фото, приклад, як російську зброю поставляють через кордон. Лавров на це ніяк не відреагував, ніяк не прокоментував це », - розповів український міністр.
Крім того, сторони говорили про питання безпеки під час підготовки наступних виборів. «Ми домовилися, що будемо працювати над цим питанням з ОБСЄ. Я особливо зазначив, що на атмосферу сьогоднішньої зустрічі дуже сильно впливає те, що зараз відбувається у Криму з постійними обшуками й арештами. Лавров зробив вигляд, що також на це не реагує», - додав він.
Також сторони домовилися продовжувати працювати в рамках Мінська над «модальністю наступних виборів». "Я вважаю, що це був корисний обмін між міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, мною, французькою стороною в тому сенсі, яким ми бачимо порядку денного наступної зустрічі у Парижі. Це була проміжна корисна зустріч», - зробив висновок Клімкін.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, під час зустрічі в Мюнхені Україна  офіційно розповіла  про загострення ситуації на Донбасі і вперше було піднято питання щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?