На Закарпатті пункт пропуску працює у звичайному режимі
Категорія
Події
Дата публікації

На Закарпатті пункт пропуску працює у звичайному режимі

На Закарпатті пункт пропуску працює у звичайному режимі

Пропускний пункт на Закарпатті у Нижніх Воротах працює у звичайному режимі.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  сайт головы  ОДА Закарпатської області Геннадія Москаля.
"Сьогодні у другій половині дня акція по блокуванню російських фур привела до конфлікту між громадськими активістами з одного боку і перевізниками із Закарпаття з іншого. Перевізники, які здійснюють доставку вантажів з країн ЄС в тому числі в Росію, висловлювали претензії до дій активістів, які, на їх думку, можуть спровокувати аналогічну реакцію з їх фурами на українсько-російському кордоні. В ході протистояння між двома сторонами був заблокований проїзд як на в'їзд, так і на виїзд із Закарпаття для всіх вантажівок, незалежно від країни походження. Що могло спричинити величезні черги у обидві сторони пункту пропуску в Нижніх Воротах", - йдеться у повідомленні.
"У ході переговорів за участю правоохоронців конфліктну ситуацію вдалося вирішити. Проїзд для вантажівок звільнений в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих у Нижніх Воротах раніше, під конвоєм поліції супроводжено до кордону зі Словаччиною. Інших фур з російськими номерами на в'їзді у Закарпатті не з'являлося", - зазначають в прес-службі.
"Ситуацію вдалося владнати, однак причини конфлікту не вирішені, - зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. - Їх можна вирішити тільки на рівні Кабінету міністрів України, який повинен нарешті визначитися щодо ставлення до Росії, яка є країною-агресором, та прийняти принципове рішення про транзит російських вантажівок через територію України. В іншому випадку подібні акції будуть виникати й надалі, причому не тільки на Закарпатті, але й по всій Україні. Моя принципова позиція залишається незмінною - транзит комерційного автотранспорту країни-агресора через нашу територію повинен бути офіційно заборонений".
Як повідомляв ONLINE.UA, з'явилося відео  блокування російських фур  на Закарпатті.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?