Президент Литви вважає, що Європі загрожує «гаряча, а не холодна війна»
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Литви вважає, що Європі загрожує «гаряча, а не холодна війна»

Президент Литви вважає, що Європі загрожує «гаряча, а не холодна війна»

Під час конференції з безпеки в Мюнхені президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що перед Європою стоїть «свого роду гаряча», а не «друга холодна війна».


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.
Таким чином президент Литви відповіла на заяву прем'єр-міністра РФ про "холодну війну".
Вона підкреслила, що проблеми в сфері безпеки для Європи надходять від «третіх країн», з-за меж Європи.
«Помітивши попереднього виступаючого, особливо з Росії, який сказав, що, можливо, ми стоїмо перед другою «холодною війною», я б сказала, що, можливо, ми стоїмо перед свого роду гарячої війною», - сказала вона.
На підтвердження своїх слів президент Литви зазначила на демонстрацію Росією «відкритої військової агресії в Україні та відкриту агресію в Сирії». «Нічого холодного тут немає, це вже дуже-дуже гаряче», - підкреслила Грібаускайте.
Вона також висловилася за реформування європейських інститутів з метою більш оперативного відпрацювання реакції на існуючі виклики і прийняття відповідних рішень.
Раніше повідомлялося, під час виступу на Мюнхенській конференції прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія вже вступила в «холодну війну» з країнами Заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?