Аваков розповів про розмову з Саакашвілі і що буде, якщо хтось знову захопить Слов'янськ
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков розповів про розмову з Саакашвілі і що буде, якщо хтось знову захопить Слов'янськ

Аваков розповів про розмову з Саакашвілі і що буде, якщо хтось знову захопить Слов'янськ

Глава МВС Арсен Аваков поділився інформацією про реальні відносини з Саакашвілі, і як можна буде відбити Слов'янськ у випадку нової атаки.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Zn.ua.


«До речі, Саакашвілі за пару днів до того, як публічно назвати мене злодієм та пригоститися склянкою води за хамство, сидів у моєму кабінеті та пропонував:" Давай домовлятися. Давай ти будеш прем'єром, а я - першим віце-прем'єром ". Я запитав: "А чому я?". Відповідає: "Я вважаю, що прем'єром має бути представник Народного фронту. Або Турчинов, або ти, ти ж найуспішніший міністр", - розповів Аваков.


Також глава МВС заявив, що Нацгвардія зможе відбити Слов'янськ у разі нового наступу.


"З важким озброєнням. А навіщо воно їм? - Для виконання деяких завдань нам потрібне важке озброєння і техніка. Досвід наших взаємин з ВСУ доводить: коли сили - наші, а техніка - їх, ефект нульовий. Великі втрати людей в Слов'янську і, особливо, в Іловайську - тому підтвердження. Коли Стрельцов зайшов до Слов'янська, ми перекинули в той район своїх бійців на вертольотах, які тоді ще не збивали. Військові повинні були допомогти технікою. ми її так і не дочекалися ... Потім бійців ледве звідти витягли. наступного разу, коли хтось захопить Слов'янськ, або буде прорив через кордон, бійців бригади легкої піхоти оперативно передислокують в потрібний район, і вони самостійно виконають необхідний обсяг завдань. не зідзвонюючись, не погоджуючи. Це тепер функції НГУ, так прописано в новому законі ".


Слов'янськ захопили в квітні 2014 року силами бойовиків під керівництвом Ігоря Гиркина, (Стрелкова). Також ватажок ДНР Олександр Захарченко пообіцяла захопити  Маріуполь та Слов'янськ.


Нагадаємо, під час засідання Нацради реформ  сталася суперечка  між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і губернатором Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі, під час якої міністр облив водою свого опонента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?