Оборона для Польщі важливіша, ніж міграційна криза
Категорія
Політика
Дата публікації

Оборона для Польщі важливіша, ніж міграційна криза

Оборона для Польщі важливіша, ніж міграційна криза
Джерело:  Укрінформ

Польща насамперед хоче вирішити питання з безпекою для себе. Розміщення військової інфраструктури НАТО на сході Європи - необхідний крок у зв'язку з агресивними діями РФ по відношенню до своїх сусідів, зокрема до Украіни.
Про це в ході дискусії під час Мюнхенської конфереції з безпеки в суботу заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  Укрінформ.


“На мою думку, зміцнення присутності НАТО на східному фланзі є справою абсолютно природньою, що випливає з відкритого характеру по відношенню до країн східної Європи... Це важливо у зв’язку з агресивною позицією Росії та війни в Україні”,- наголосив Дуда.
Він зауважив, що для Польщі й інших країн Східної Європи питання оборони і безпеки на сьогодні є важливішими, ніж проблема міграційної кризи і питання можливого виходу Великої Британії з ЄС.
Дуда наголосив, що Польща свого часу була проти будівництва “Північного потоку” і нині також виступає проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”. За його словами, будівництво цього газопроводу є політичним, а не економічним проектом.
“Немає економічних підстав для створення цього газопроводу”, - наголосив Дуда, додавши, що між Європою і Росією вже існують газові сполучення.
Він натякнув, що Німеччина не повинна підтримувати цей проект, який суперечить інтересам Польщі й інших країн. 


Раніше повідомлялося, Польща готова  боротися проти ІГ  заради захисту від РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?