Коні вмють читати людськіемоції
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Коні вмють читати людськіемоції

Коні вмють читати людськіемоції
Джерело:  The Guardian

Вчені повідомили, що кінь дуже добре може розпізнавати людські емоції. Це було доведено під час проведеного дослідження за участю більше 25 коней, які дивилися на фото різних людей з різними емоціями.
Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на The Guardian.


Завдяки датчиками активності серця, які вчені закріпили на конях, вдалося з'ясувати, що перегляд фотографій з негативними емоціями змушував серця тварин прискорювати биття.
Через особливості будови мозку ссавців, зорова інформація, що надходить через ліве око, обробляється правою півкулею, яка відповідає за сприйняття емоцій. А піддослідні коні, як відзначають дослідники, дивилися на знімки з негативними емоціями саме лівим оком.
Коні, поряд з собаками, були одомашнені людиною саме завдяки тісному емоційному контакту, який ці тварини здатні встановлювати з людьми.


Раніше ONLINE.UA показав неймовірно чарівних міні-коней.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?