В Америці проводять першу трансплантацію органів донора з ВІЛ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Америці проводять першу трансплантацію органів донора з ВІЛ

В Америці проводять першу трансплантацію органів донора з ВІЛ

У лікарні Джонса Хопкінса в Балтіморі (штат Меріленд) готують першу трансплантацію нирки й печінки від ВІЛ-позитивного донора ВІЛ-позитивному пацієнту.
Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на The New York Times.
Заборона на трансплантацію органів від ВІЛ-позитивних донорів діяла у США з 1988 року і була скасована Бараком Обамою в листопаді 2013-го.
За оцінками лікаря Доррі Сегев, щорічно органи близько 500-600 потенційних ВІЛ-позитивних донорів в Америці пропадають даремно. За її словами, можливість пересаджувати їх органи може рятувати до 1000 життів на рік.
Однак до недавнього часу вважалася безглуздою і пересадка органів ВІЛ-позитивним пацієнтам.
"Всі знали, що термін їх служби буде недовгим", - розповів виданню лікар Кларкс.
Думка про те, що їм можна пересаджувати органи виникла після того, як термін життя людей з ВІЛ збільшився.
Після отримання остаточного схвалення в січні цього року з Єдиної мережі з обміну органів (United Network for Organ Sharing), лікарня Джонса Хопкінса почала готуватися до першої подібної трансплантації.


Спочатку, вважає доктор Сегев, пересаджувати будуть тільки органи померлих донорів з ВІЛ. Щоб пересаджувати нирку живого донора будуть потрібні більш дорогі дослідження й аналізи.
ВІЛ-позитивний пацієнт зможе отримати органи як ВІЛ-позитивного донора, так і ВІЛ-негативного. Органи ВІЛ-позитивних донорів зможуть бути пересаджені тільки ВІЛ-позитивним пацієнтам.
Зараз у листі очікування на трансплантацію органів в Америці знаходиться 122 тисячі чоловік, кажуть в лікарні Джонса Хопкінса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?