Ауровіль - єдине місто без релігії і національності
Категорія
Культура
Дата публікації

Ауровіль - єдине місто без релігії і національності

Ауровіль - єдине місто без релігії і національності

Коли вперше чуєш концепцію створення Ауровілю, - не віриш, тому що важко відразу уявити собі, що насправді існує місто, в якому немає релігійних, національних і політичних переконань.


Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  Фактрум.


Ауровіль створений в якості експерименту по створенню міжнародного співтовариства, та фінансується ЮНЕСКО. Матрімандір, - місце загального збору в Ауровілі, де в 1968 році, в день заснування міста, приїжджі з сотні країн залишили трохи землі з рідних країв. Тепер жителі міста збираються там для медитації.


Незважаючи на те, що Ауровіль облаштований на 50 тис осіб, поки в ньому живуть тільки 2 тис. У ньому є школи, ферми, пекарні, редакція газети, кінотеатри та багато іншого. Хіба що немає машин, - тільки таксі, на якому в місто приїжджають нові люди.


Рішення приймаються всім містом, ніяких органів влади не існує. Всі жителі рівні і отримують однакову зарплату.


Стати жителем міста може кожен, для цього необхідно придбати будинок. Випробувальний термін проживання, - рік, по закінченню якого місцеві жителі можуть проголосувати за виселення.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?