Сирійська влада звинуватила Туреччину в підтримці тероризму і нападі на курдів
Категорія
Політика
Дата публікації

Сирійська влада звинуватила Туреччину в підтримці тероризму і нападі на курдів

Сирійська влада звинуватила Туреччину в підтримці тероризму і нападі на курдів
Джерело:  BBC

Сирія засудила турецькі військові дії проти курдських бойовиків на півночі Сирії і назвала їх порушенням суверенітету країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Влада Сирії закликала службу безпеки ООН вжити заходів.
Туреччина протягом двох днів - суботи та неділі - проводила обстріли курдських військ, що наступали на північну провінцію Алеппо.
Анкара вважає курдську міліцію в Сирії союзником забороненої Робочої партії Курдистану, яка провела багаторічну кампанію за автономію в Туреччині. Але Сполучені Штати та інші країни підтримують курдську міліцію в Сирії, Загони народної самооборони, в їх боротьбі проти Ісламської держави.
Сирія звинуватила Туреччину в порушенні свого суверенітету, підтримуючи "пов'язаних з Аль-Каїдою терористів" на півночі, і попередила, що має право відповісти.
"Турецька артилерія, обстрілюючи сирійські території, становить безпосередню підтримку збройних терористичних організацій", - відзначич сирійський уряд в листах до Генерального секретаря ООН і голови Ради Безпеки.
У листах він звинуватив Туреччину в тому, що близько 100 бойовиків - яких називають або "турецькими солдатами або турецькими найманцями" - перетнули кордон в Сирії.
"(Сирія - Ред.) зберігає своє законне право реагувати на турецькі злочини і напади і вимагає компенсацію за завдані збитки".
Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в суботу, 13 лютого, на півночі Сирії турецькі військово-повітряні сили здійснили серію авіаударів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?