Україну офіційно закрили для російських фур
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну офіційно закрили для російських фур

Україну офіційно закрили для російських фур

Кабінет міністрів вирішив призупинити транзитні переміщення вантажних автомобілів з Росії територією України. Відповідне протокольне рішення було прийнято сьогодні на урядовій нараді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
В уряді нагадали, що Росія в порушення правил і процедур Всесвітньої організації торгівлі і двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів по території РФ.
До моменту отримання пояснень від російської сторони і вирішення цього питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в РФ, по території України.
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що у зв'язку з тим, що Росія в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур СОТ і в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів по території РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Росії з вимогою пояснення таких незаконних дій.
"До моменту отримання пояснень та вирішення цього спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ по території України", - заявив глава уряду.
"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", - підкреслив Яценюк.
Прем'єр підкреслив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу і звертається до країн-членів ЄС щодо виконання РФ базових принципів Світової організації торгівлі.
Нагадаємо, акція з блокування російських вантажівок почалася в Закарпатті. Незабаром до акції приєдналися ще дві області. Також з'явилося відео того, як російську фуру розфарбували в кольори прапора України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?