Уряд затвердив порядок створення відкритих реєстрів із відшкодування ПДВ
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Уряд затвердив порядок створення відкритих реєстрів із відшкодування ПДВ

Уряд затвердив порядок створення відкритих реєстрів із відшкодування ПДВ

Кабінет міністрів України затвердив розроблену Міністерством фінансів постанову, яка забезпечує умови для створення відкритих реєстрів із відшкодування податку на додану вартість.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.
Постанова затверджує порядок ведення та форми реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Зокрема, заяви вноситимуться до реєстру, який буде опублікований на офіційному сайті Державної фіскальної служби України в мережі Інтернет. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування передбачене в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення запису до реєстру.
Як зазначили у відомстві, постанову уряду прийнято в рамках змін до податкового законодавства, якими передбачено створення 2 публічних відкритих реєстрів з однаковою системою хронологічного відшкодування ПДВ для заявок на відшкодування ПДВ від компаній, які відповідають і не відповідають критеріям податкового законодавства.
"Протягом багатьох років вибірковий непрозорий процес відшкодування ПДВ в Україні створював значні можливості для корупції в цій сфері, і тому був однією з ключових головних причин для нарікань бізнесу на інвестиційний клімат в Україні. З прозорими реєстрами хронологічного відшкодування ПДВ, які публікуються онлайн, ми раз і назавжди вирішимо цю проблему", - зазначила міністр фінансів Наталія Яресько.
Раніше в Мінфіні розповіли про рівень держборгу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?