Японці побудували бездротову мережу з можливістю передачі даних на швидкості 100 Гбіт/с
Категорія
Технології
Дата публікації

Японці побудували бездротову мережу з можливістю передачі даних на швидкості 100 Гбіт/с

Японці побудували бездротову мережу з можливістю передачі даних на швидкості 100 Гбіт/с
Джерело:  3dnews.ru

Бездротову мережу зі швидкістю передачі даних 100 Гбіт / с вдалося побудувати китайським вченим за повідомленням джерела, передає ONLINE.UA з посиланням на 3dnews.
Таке досягнення стало можливим завдяки використанню частотного діапазону понад 300 ГГц (з цієї позначки починається терагерцеве випромінювання), а також квадратурна амплітудна модуляція.
На сьогоднішній день типові швидкості в бездротових мережах досягають сотень мегабіт в секунду, а в кращому випадку - близько декількох гігабіт на секунду. Є також концепції мереж наступного покоління 5G, в яких швидкості можуть досягати десятки Гбіт / с. На думку професора Університету Хіросіми Мінору Фудзісіма (Minoru Fujishima), вже скоро ми зможемо говорити про швидкості порядку кілька терабіт на секунду. Такі можливості пропонують терагерцеві технології. Вчений налаштований досить оптимістично. Його команда планує розробити схеми терагерцового приймача, а також схеми модуляції і демодуляції, які можна буде використовувати в надшвидкісних комунікаціях.
Але без ложки дьогтю не обійдеться. У попередніх подібних дослідженнях максимальна швидкість передачі інформації досягалася тільки на відстані близько 10 см. Крім того, з переходом в надвисокочастотний діапазон виникають проблеми при проходженні хвиль крізь перешкоди. Що стосується нового дослідження, то досягнута дальність зв'язку не уточнюється. Відзначимо лише, що Терагерцового діапазон на даний момент не розглядається серйозно для комерційного застосування і призначений лише для наукових цілей. Його майбутнє застосування буде обговорюватися в 2019 році в ході конференції WRC.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?