Рада визначилася з новою назвою Дніпропетровська
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада визначилася з новою назвою Дніпропетровська

Рада визначилася з новою назвою Дніпропетровська
Джерело:  online.ua

Комітет з питань місцевого самоврядування підтримав перейменування міста Дніпропетровськ в Дніпро в рамках декомунізації.
Про це повідомив громадський діяч і історик Володимир В'ятрович у своєму мікроблозі в Twitter.
"Ще один крок - комітет з питань місцевого самоврядування підтримав перейменування Дніпропетровська в Дніпро", - написав В'ятрович.



Раніше повідомлялося, що 2 лютого до Ради надійшов законопроект, згідно з яким слід перейменувати Дніпропетровськ в Дніпро в рамках декомунізації. Законопроект складений позафракційним народним депутатом Андрієм Денисенком. На думку депутата, так вдасться вшанувати пам'ять жертв тоталітарного режиму і порозчищаємо шлях для будівництва нового суспільства, - гуманного, справедливого і розвиненого.
Варто відзначити, що первинна назва міста - Катеринослав. У 1926 році місто було перейменовано в Дніпропетровськ на честь радянського партійного і державного діяча Григорія Петровського, який був одним із ініціаторів створення ВЧК і організації Голодомору 1932-1933 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?