Більшість українців підтримують блокаду російських вантажівок - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більшість українців підтримують блокаду російських вантажівок - опитування

Більшість українців підтримують блокаду російських вантажівок - опитування
Джерело:  online.ua

12 лютого в селищі Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області почалася акція із зупинки фур російських перевізників. Ініціаторами акції виступили місцеві патріотичні організації - ГО «Побратими України», «Карпатська січ», Союз УБД.
Незабаром до блокування російських вантажівок приєдналися ще дві області- Волинська та Івано-Франківська. У свою чергу, глава ОДА Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що проїзд для вантажівок звільнений в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих в Нижніх Воротах раніше, під конвоєм поліції супроводжено до кордону зі Словаччиною. Інших фур з російськими номерами на в'їзді в Закарпатті не з'являлося.
14 лютого повідомлялося, що у відповідь на дії українських активістів, Росія також заблокувала пересування вантажних автомобілів з українськими номерами. Цю інформацію українська сторона спростувала.
Крім того, Україна консультується з Єврокомісією щодо ситуації з російськими вантажівками.
У понеділок, 15 лютого, Кабінет міністрів вирішив призупинити транзитні переміщення вантажних автомобілів з Росії по території України. Відповідне протокольне рішення було прийнято на урядовій нараді.
Редакція ONLINE.UA дізналася думку українців з приводу даної акції. Згідно з результатами проведеного опитування, більшість громадян України (72%) підтримують блокування російських вантажівок на кордоні.



28% українців висловилися проти акції - найбільше не підтримують блокаду на сході (38%) і півдні країни (32%). У Росії не схвалюють блокування фур 70% жителів.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?