Учені досліджували портрети мумій, написані в римському Єгипті І-ІІІ століть
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені досліджували портрети мумій, написані в римському Єгипті І-ІІІ століть

Учені досліджували портрети мумій, написані в римському Єгипті І-ІІІ століть

Ученим Північно-Західного університету вдалося розкрили таємницю "фаюмських портретів", які є посмертними портретами мумій, написаними в римському Єгипті І-ІІІ віків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на zn.ua.
Висновки дослідників були представлені на конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки.
Ученим вдалося встановити, що залізно-земляні фарби, які використовувалися при написанні портретів, швидше за все, були привезені з грецького острова Кея, а червоні - з Іспанії. При цьому дерев'яні підкладки, на яких були написані портрети, були привезені з Центральної Європи. Також вчені відзначили, що місцеві художники використовували "єгипетський синій" (подвійний силікат міді і кальцію) для створення багатого спектра відтінків.
В ході досліджень вчені вивчили 15 портретів мумій, які лежали на саркофагах в районі обличь похованих. Дослідники встановили, що три з 15 зображень були зроблені одним і тим же майстром.
Вчені визначили техніку мазків і етапи промальовування. Крім того, дослідникам вдалося виявити відбитки пальців художників.
Раніше вчені встановили, що похоронна маска Тутанхамона спочатку була зроблена для Нефертіті. Відкриття було зроблено під час робіт по відновленню маски Тутанхамона: в результаті нещасного випадку у неї відпала борідка, яку довелося екстрено приклеювати на місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?