Міністр освіти вирішив боротися зі своїми портретами в школах
Категорія
Культура
Дата публікації

Міністр освіти вирішив боротися зі своїми портретами в школах

Міністр освіти вирішив боротися зі своїми портретами в школах
Джерело:  online.ua

Міністр освіти Сергій Квіт заявив, що його портрети в навчальних закладах потрібно замінити державною символікою та історичними діячами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство освіти і науки України.
"Не дивлячись на окремі факти, що надходять до Міністерства освіти і науки України, вважаю, що розміщення портретів міністра освіти і науки та інших державних службовців в навчальних закладах неприпустимо", - написав Квіт.
Також він заявив, що в школах дітей повинні вчити незалежного мислення, а не культурі чиновників і міністрів.
"Школа має закладати в дітях здатність критично і незалежно мислити. Вона не повинна привчати учнів до підлесливості, чиношанування або культу керівних осіб", - зазначив глава Міносвіти.
"МОН рекомендує розміщувати для загального огляду в першу чергу державні символи, портрети історичних діячів і випускників, якими пишаються навчальні заклади. Це можуть бути, зокрема, ті, хто відзначився, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, повернення до 12-річної системи освіти все ще актуальне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?