Через айсберг загинули десятки тисяч пінгвінів
Категорія
Світ
Дата публікації

Через айсберг загинули десятки тисяч пінгвінів

Через айсберг загинули десятки тисяч пінгвінів
Джерело:  Phys.org

У затоці Співдружність, що на сході Антарктиди у 2010 році з'явився айсберг В09В, який заблокував колоніям пінгвінів доступ до моря. Його площа була приблизно три тис квадратних кілометрів. В результаті, птахам довелося йти понад 60 км до джерела їжі, внаслідок чого близько 150 тис пінгвінів померли від голоду.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на Phys.org.


Як зазначають експерти, з 2011 року популяція пінгвінів зменшилася з 160 до 10 тис птахів, причому вижили тільки ті, хто навчився витягувати рибу з-під тріщин у льоді.


Згідно з прогнозами біологів, у тому випадку, якщо прибій не розтрощить айсберг, популяція на мисі Денисона не протягне і двадцяти років, тому як, крім блокування доступу до моря, лід заважає гніздуванню птахів.


"Ті пінгвіни, яких ми бачили на мисі, були вкрай млявими і взагалі не звертали на нас уваги. Вони там не живуть, а виживають. Навколо багато мертвих пінгвінів", - описав побачене глава експедиції з університету Південного Уельсу Кріс Терні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?