Вчені розробили технологію лазерного зварювання нейронів один з одним
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розробили технологію лазерного зварювання нейронів один з одним

Вчені розробили технологію лазерного зварювання нейронів один з одним
Джерело:  Gizmag

Група дослідників з університету Альберти (University of Alberta), розробили технологію швидкого з'єднання нейронів один з одним за допомогою надкоротких імпульсів лазерного світла.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на Gizmag.


Дана технологія дає дослідникам можливість повного контролю процесу виготовлення штучних нейронних мереж, що відкриває величезні перспективи в області нейробіологічних досліджень і в галузі медицини для усунення наслідків деяких неврологічних захворювань і травм нервових тканин.


Метод був розроблений групою, яку очолював доктор філософії Нір Кечінскій (Nir Katchinskiy). Процес починається з приміщення в спеціальний розчин двох нейронів, клітин нервових тканин. Ці клітини розміщуються таким чином, що торкаються один одного строго в певному місці. Серія надкоротких імпульсів фемтосекундного (10 ^ -15 секунди) лазера, сфокусованих на місці контакту нейронів, змушує їх сформувати одну загальну ділянку клітинної мембрани.


Після багатьох експериментів з одними і тими ж нервовими клітинами вони залишалися життєздатними і пов'язаними один з одним. Однак, в деяких випадках були помічені незначні пошкодження зовнішнього захисного шару клітинної мембрани, але внутрішні шари залишалися неушкодженими.


Але найголовнішим в даному досягненні є те, що на створення надійного місця контакту двох нейронів за допомогою методу лазерного зварювання потрібно всього 15 мілісекунд, в той час, як на утворення такого ж контакту природним шляхом витрачається декілька годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?