Парламент дав старт приватизації
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент дав старт приватизації

Парламент дав старт приватизації

У вівторок, 16 лютого, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, який дає старт пріватизації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Законопроект №2319а-д, автором якого виступив депутат від Народного Фронту Андрій Іванчук, підтримали 252 народні обранці.
Законопроект передбачає встановити, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних українським парламентом країнами-агресорами. Крім того, не допускається участь у приватизації представників країн, до яких застосовано санкції. Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором.
Також пропонувалося скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" в розмірі 5-10% статутного капіталу.
У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що ухвалення закону дозволить захистити національні інтереси в процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми і процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажів об'єктів і надходження до державного бюджету.
Раніше повідомлялося, що законопроект, який дозволить повернути в бюджет норми електронного декларування доходів, набрав у Верховній Раді потрібну кількість голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?