Тепер кандидатів у депутати можуть виключити зі списків після виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

Тепер кандидатів у депутати можуть виключити зі списків після виборів

Тепер кандидатів у депутати можуть виключити зі списків після виборів

У Верховній Раді схвалили закон 3700, який дасть можливість лідерам партії виключати з виборчих списків кандидатів у депутати одразу після виборів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За це рішення проголосували 236 депутатів.
Цей документ був поданий лідерами всіх фракцій коаліції, а також Олегом Ляшком. Загалом до цього результативного голосування Гройсман ставив це питання на розгляд в тому чи іншому вигляді кілька десятків разів протягом декількох місяців, проте знайти достатню кількість голосів досі ніяк не вдавалося.
За словами депутата від БПП Сергія Лещенка, основною причиною наполягання влади на цьому законі є бажання виключити з виборчого списку БПП Андрія Богдана - адвоката Геннадія Корбана. Наразі Богдан є черговим кандидатом на потрапляння в парламент, що не дає жодному депутату залишити фракцію БПП, наприклад, для переходу в уряд.
Тепер цей закон дасть можливість Блоку Порошенка виключити Богдана зі списку.
Як повідомляв ONLINE.UA, український журналіст Валерій Калниш оприлюднив на своїй сторінці в Facebook «знаряддя страти», яке з'явилося в приміщенні Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?