Із життя пішов перший генсек ООН, який представляв Африку
Категорія
Світ
Дата публікації

Із життя пішов перший генсек ООН, який представляв Африку

Із життя пішов перший генсек ООН, який представляв Африку

Сьогодні, 16 лютого, в лікарні Каїра помер єгипетський дипломат, який став першим генсеком ООН, який представляв Африку, Бутрос Бутрос-Галі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Про смерть екс-генсека оголосив нинішній голова Ради безпеки ООН, посол Венесуели Рафаель під час наради про гуманітарну кризу в Ємені.
Бутрос-Галі помер у вівторок в лікарні Каїра, куди потрапив після перенесеного перелому тазу.
Єгипетський дипломат і політик з 1992 до 1996 року обіймав посаду генерального секретаря ООН.
Бутрос-Галі народився 14 листопада 1922 року, походив із християнської сім'ї коптів, закінчив Каїрський університет. Потім захистив докторську дисертацію з міжнародного права в Парижі.
Під час його перебування на посаді генерального секретаря ООН відбулися геноцид в Руанді (1994 рік) і громадянська війна в Югославії, яка теж супроводжувалася масовими вбивствами мирних жителів. Критики Бутроса-Галі звинувачували його в тому, що він не зміг запобігти цим трагедії, і що реакція ООН була недостатньою.
У 1996 році Бутрос-Галі балотувався на другий термін, проте Сполучені Штати наклали вето. Ситуація з Бутросом-Галі стала першою в історії, коли генерального секретаря ООН не обрали на другий термін, і другим випадком, коли обрання не відбулися через вето.
На зміну Бутросу-Галі прийшов представник Гани Кофі Аннан.
Як повідомляв ONLINE.UA, ООН починає роботу над тим, щоб якомога швидше відкрити доступ гуманітарної допомоги в райони Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?