У ГПУ розкрили плани минулої влади вбивати активістів Майдану
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГПУ розкрили плани минулої влади вбивати активістів Майдану

У ГПУ розкрили плани минулої влади вбивати активістів Майдану
Джерело:  online.ua

Начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

повідомив, що в ніч на 19 лютого 2014 року на Майдані планували застосувати максимум насильства.


Про це це повідомляє

ONLINE.UA

з посиланням на

112 Україна

.


"За результатами слідства встановлено, що події, як вранці 18 лютого, щодо мирного наступу, так і події, що відбувалися під час штурму Майдану ввечері, пов'язані між собою єдиним планом. Представники правоохоронних органів, представники влади розробили наступний план: для протидії цим протестним акціям було залучено велику кількість правоохоронців і узгоджена їх спільна діяльність, а також "тітушек", яких також озброювали, і вони спільно здійснювали насильницькі дії по відношенню до протестуючих. При цьому злочинним чином представникам правоохоронних органів, зокрема "Беркуту" і внутрішніх військ, були роздані мисливські патрони", - повідомив Горбатюк.


Також повідомляється, що планувалося застосувати максимально насильства до протестуючих.


"Станом на 18 лютого були роздані шумові, газові гранати правоохоронцям. Був план застосувати максимально насильство до протестувальників, не зупиняючись перед вчиненням вогнепальних поранень, смертей, для того, щоб учасники протесту опинилися в такій ситуації, щоб були змушені захищати своє життя і здоров'я", - відзначили в ГПУ.


Як повідомляв ONLINE.UA, ГПУ встановила причетність

зниклого екс-президента Віктора Януковича

до організації вбивств на Майдані. Також повідомлялося, що в прокуратурі зможуть ідентифікувати

автомати, з яких стріляли

в ніч на 19 лютого 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?