Німеччина і Росія сперечаються про створення над Сирією безполітної зони
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина і Росія сперечаються про створення над Сирією безполітної зони

Німеччина і Росія сперечаються про створення над Сирією безполітної зони

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в черговий раз заявила про необхідність створення безпольотної зони в Сирії, зазначивши, що це може бути зроблено за домовленістю між президентом Башаром Асадом, тими, хто підтримує президента Сирії, і з коаліцією, яка бореться проти ІДІЛ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За словами канцлера ФРН, така угода стало б "знаком доброї волі" і забезпечила б спокій багатьох людей. У понеділок Меркель вже говорила про цю ідею, але без пояснення деталей.
У середу, 17 лютого, канцлер сказала, що було б добре, якби "угоду між Асадом і його прихильниками і коаліцією проти ІДІЛ" виробило зобов'язання "створити безпольотну зону, в якій немає бомбардувань, в якій на мирне населення не нападають і не вбивають" в районі між Алеппо і кордоном з Туреччиною.
У Росії відповіли, що не сприймають таку пропозицію канцлера. Заступник глави МЗС Росії Геннадій Гатілов повідомив, що створення будь-якої безпольотної зони повинно бути схвалено сирійським урядом і Радою безпеки ООН.
Раніше повідомлялося, що Ангела Меркель «не просто вражена, а нажахана » через страждання, які викликають російські авіаудари в Сирії, на що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков порадив відповідально використовувати трактування щодо Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?