Кучма висунув бойовикам вимогу на переговорах щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кучма висунув бойовикам вимогу на переговорах щодо Донбасу

Кучма висунув бойовикам вимогу на переговорах щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма на переговорах по Донбасу висунув вимогу бойовикам.
Про це повідомляє прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.
"Викликає глибоку стурбованість систематичне порушення режиму припинення вогню з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей. При цьому ми спостерігаємо, що з кожним днем ​​кількість обстрілів тільки зростає. Так, вчора ця цифра досягла рекордних 91 випадку. Упродовж лютого жоден день не став винятком з цієї сумної картини: найменша кількість обстрілів, зафіксована в цьому місяці, - 50 ", - написала Оліфер.
"Ще раз підкреслюю: без реалізації положень про безпеку Мінська рухатися далі в напрямку врегулювання ситуації не бачиться можливим. Яким чином ми повинні забезпечити проведення місцевих виборів на Донбасі, відновлення інфраструктури, поліпшення соціально-економічного становища жителів окупованих районів, коли постійно відбуваються обстріли, зіткнення тощо?" - передала слова Кучми його прес-секретар.
"Україна залишається вірною взятим на себе зобов'язанням і готова рухатися в напрямку забезпечення виконання Мінських домовленостей в повному обсязі. Українська сторона налаштована на напрацювання модальностей місцевих виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства, стандартів ОБСЄ і під наглядом БДІПЛ ОБСЄ. Вибори є принципово важливим питанням . Водночас Україна не може забезпечити їх проведення виключно власними зусиллями, для цього необхідна політична воля і конструктивний підхід з боку Росії", - додала прес-секретар.
"Окрему увагу сьогодні було приділено питанню звільнення заручників. Україна наполягає на допуску експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста в місця утримання українських заручників в окремих районах Донецької і Луганської областей та на якнайшвидшому звільненні українських громадян", - резюмувала Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, Кучма заявив, що бойовики використовують обмін полоненими як фактор впливу на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?