Меркель підтримує Британію щодо необхідності реформування ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель підтримує Британію щодо необхідності реформування ЄС

Меркель підтримує Британію щодо необхідності реформування ЄС
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що багато вимог з боку Британії до ЄС абсолютно «виправдані і зрозумілі».
Про це вона заявила напередодні саміту ЄС, на якому буде підніматися питання щодо вимог Великобританії, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на AFP.
"Мова йде не просто про інтереси Британії в деяких питаннях, мова йде більше про декілька ключових важливих для всіх моментів, які виправдані і зрозумілі", - сказала вона, виступаючи перед німецьким парламентом.
"Як і Девід Кемерон, я вважаю, що ці зміни необхідні для того, щоб поліпшити конкурентоспроможність ЄС, поліпшити прозорість та зменшення бюрократії. Німеччина протягом багатьох років висловлювала свої побоювання щодо цих моментів", - підкреслила вона.
На думку Меркель, навіть спірна пропозиція щодо зменшення пільг для трудових мігрантів з інших країн ЄС, є "логічним і виправданим, оскільки кожна з країн-членів самостійно повинна гарантувати стабільність власної системи соціального забезпечення і припиняти зловживання".
Нагадаємо, також Ангела Меркель закликала Девіда Кемерона переглянути  обмеження пільг для мігрантів.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?