Успішність дитини можна визначити за одним критерієм
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Успішність дитини можна визначити за одним критерієм

Успішність дитини можна визначити за одним критерієм
Джерело:  online.ua

Головною ознакою успішності дитини в майбутньому вчені порахували впертість, яка, на думку психологів, має проявлятися в конструктивному ключі: здатності мати власну думку і чинити опір авторитарній влади.


Про повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на The Telegraph.


Свої висновки вчені зробили завдяки довготривалому дослідженню 745 дітей, розпочатому в 1968 році. Тоді середній вік спостережень становив 11,9 років, з них 49,9% - дівчатка. До кінця дослідження (у 2008 році) середній вік спостережуваних склав 51,8 років, з них жінок було 53,3%.


Експерти оцінювали вплив батьківського соціально-економічного статусу, дитячого інтелекту, шкільної успішності і характеристик поведінки (уважності, відповідальності, старанності, оптимістичного і песимістичного настрою, дотримання правил і інше) на професійні успіхи і рівень доходів в дорослому стані. Отримані результати демонструють взаємозв'язок між відповідальністю, опором влади і старанністю в минулому і кар'єрними успіхами в майбутньому. Вчені зазначають, що їх дослідження не дозволяє виокремити вирішальний мотив успіху: бажання досягти успіху в кар'єрі або фінансова зацікавленість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?