Винайдено новий метод лікування раку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Винайдено новий метод лікування раку

Винайдено новий метод лікування раку
Джерело:  Nature

Американські та білоруські вчені запропонували новий метод видалення ракових пухлин за допомогою наночастинок золота.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на Nature Nanotechnology.


Науковці стверджують, що метод, заснований на залученні наночастинок золота, успішно пройшов перші доклінічні випробування. Відзначається, що учасниками проектів стали гризуни. Перед хірургічним втручанням всім тваринам вводили наночастинки золота з антитілами.


Після видалення пухлини тканини обробляли лазером, в результаті наноміхурі, які виникали з частинок золота знищували ракові клітини, що залишилися в тілі після операції. Вчені відзначають, що в експериментальній групі спостерігалося стовідсоткове виживання тварин. У той же час у 80% мишей, яким не вводили наночастинки золота, розвинулися повторні пухлини, і вони загинули.


На даному етапі метод вже пройшов дві стадії перевірки - теоретичну, і лабораторні випробування. Залишилося випробувати такий унікальний метод на людях, щоб визначити, наскільки він може бути ефективним в повсякденній практиці. Цікавим є той факт, що саме завдяки такій унікальній методиці, можна буде лікувати хворі клітини, не зачіпаючи здорових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?