Комітет Ради не прислухався до вимог ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Комітет Ради не прислухався до вимог ЄС

Комітет Ради не прислухався до вимог ЄС

Комітет Верховної Ради пропонує зміни до "безвізового" закону, незважаючи на вимоги Європейського Союзу.
Про це повідомила член правління Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За її словами, поправки були внесені депутатами Миколою Паламарчуком та Сергієм Власенком.
"До законопроекту про арешт активів та спецконфіскацію (4054) було внесено правки, які значною мірою змінюють суть, вихолощуючи норму про конфіскацію злочинних активів у третіх осіб і значно обмежуючи коло злочинів, щодо яких може застосовуватися спецконфіскація", - зазначила Каленюк.
Водночас в ухваленому у четвер законі "Про прокуратуру" (№4055), за словами експерта, залишили право генпрокурора відхиляти один раз кандидата, представленого конкурсною комісією на адміністративні посади.
"Таке рішення було аргументовано законами про люстрацію, засади запобігання та протидії корупції, а також законом про державну таємницю", - розповіла Каленюк.
Як повідомляв ONLINE.UA, посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський розкритикував ухвалений парламентом законопроект «Про електронні декларації», який «не відповідає антикорупційним зобов'язаннями, узятим українським керівництвом».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?