Турецька влада назвала винних у теракті в Анкарі
Категорія
Події
Дата публікації

Турецька влада назвала винних у теракті в Анкарі

Турецька влада назвала винних у теракті в Анкарі
Джерело:  ТАРС

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що відповідальними за теракт в Анкарі були члени терористичних курдських угрупувань.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Наразі ми з точністю можемо сказати, що за напад відповідальні члени терористичного угрупування Сили народної самооборони (СНС, сирійські курди), пов'язані з діючою в Туреччині сепаратистською терористичною організацією (Робочою партією Курдистану, РПК). Виконавець - це уродженець Сирії Саліх Неджар. Наші сили безпеки затримали 9 осіб, причетних до теракту", - сказав Давутоглу.
РПК визнана турецькими властями терористичною організацією, а СНС - її сирійським крилом.
Турецька газета "Ені Шафак" повідомила, що особу підозрюваного було встановлено за відбитками пальців. Саліх Неджар прибув до Туреччини разом із потоком біженців. На кордоні у нього взяли відбитки пальців, що і дозволило впізнати підозрюваного, фрагменти тіла якого були знайдені на місці вибуху.
Нагадаємо, теракт в Анкарі стався ввечері 17 лютого, в результаті якого загинули 28 осіб. У мережі з'явилося відео вибуху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?