США висунули Україні пропозицію щодо заміни Шокіна
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Україні пропозицію щодо заміни Шокіна

США висунули Україні пропозицію щодо заміни Шокіна

У США закликають президента Петра Порошенка узгодити з Верховною Радою і громадянським суспільством кандидатуру нового генпрокурора замість Віктора Шокіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

"Дуже важливе рішення прийнято президентом щодо відставки генерального прокурора", - сказав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи на конференції з питань конституційної реформи.
Він закликав владу України призначити на цю посаду узгоджену кандидатуру.
"Тепер завдання президента і Верховної Ради досягти згоди щодо кандидатури нового генпрокурора. Тут я підкреслюю кілька основних характеристик такої особи. В першу чергу це повинна бути особа, яка має підтримку в Раді, і якій довіряє українське громадянське суспільство", - зазначив посол.
На думку Пайєтта, новий генеральний прокурор повинен бути налаштований провести рішучу реформу генпрокуратури. Посол закликає Верховну Раду невідкладно затвердити зміни до Конституції в частині правосуддя. Він підкреслив, що США вважають запропоновані Порошенком конституційні зміни в частині правосуддя такими, що відповідають європейським стандартам правосуддя.
Крім того, в США наполягають, що наразі судова реформа є найважливішою реформою для України, а відставка Шокіна свідчитиме про серйозне ставлення України до проведення реформ.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко закликав генпрокурора Віктора Шокіна подати у відставку, після чого в ЗМІ з'явилася інформація, що глава ГПУ написав заяву на звільнення. Як розповіли пізніше в Генпрокуратурі, Шокин перебуває у відпустці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?