Теракт в Анкарі: Туреччина відповіла потужним авіаударом
Категорія
Події
Дата публікації

Теракт в Анкарі: Туреччина відповіла потужним авіаударом

Теракт в Анкарі: Туреччина відповіла потужним авіаударом
Джерело:  The Independent

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що вибух у столиці Туреччини був здійснений сирійськими курдами, і дев'ять осіб вже заарештовано. У відповідь на теракт у ніч на четвер по силам забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану на півночі Іраку турецькими військовими були здійснені авіаудари, в результаті яких загинули до 70 осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Туреччина здійснила нічні авіаудари по таборах курдських бойовиків в північному Іраку лише через декілька годин після вибухів у столиці країні Анкарі. Давутоглу сказав, що деякі зі старших за званням бойовиків Курдської робочої партії, що сприяють СНС (Силам народної самооборони), були серед убитих у бомбардуваннях.
«Туреччина не буде ухилятися від свого права на самооборону в будь-який час, в будь-якому місці і в будь-якій ситуації, - сказав в заяві через кілька годин після вибуху президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. - Наша рішучість мститися за ці атаки, в Туреччині і за кордоном, які спрямовані на нашу єдність, єднання і майбутнє, зростає з такими діями».
Згідно з даними турецьких ЗМІ, відповідальним за атаку на Анкару, в результаті якої загинуло мінімум 28 осіб і понад 60 поранені, був сирійський чоловік, пов'язаний із забороненою Робочою партією Курдистану (РПК). Проурядова газета Yeni Safak повідомила, що смертник, який привів у дію вибуховий пристрій, був ідентифікований за відбитками пальців - в Туреччині він був зареєстрований як біженець.
Утім, офіційно жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за напад, який відбувся біля парламенту і військових штабів.
Співкерівник зонтичної групи РПК Джеміль Байик сказав, що вони не знають, хто був відповідальний, але атака може бути відповіддю на "масові вбивства в Курдистані".
Слідом за цими подіями, в четвер, 18 лютого, як повідомляв ONLINE.UA, на південному сході Туреччини відбувся ще один вибух, у результаті якого загинули семеро військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?