Курди спростували причетність до теракту в Анкарі
Категорія
Світ
Дата публікації

Курди спростували причетність до теракту в Анкарі

Курди спростували причетність до теракту в Анкарі
Джерело:  BBC

Один із керівників курдської партії "Демократичний союз" Салех Муслім заявив про непричетність своєї організації до вибуху в Анкарі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС Україна.
Раніше премєр-міністр Туреччини звинуватив у нападі курдські "Загони народної оборони" (YPG) - бойове крило курдської партії "Демократичний союз".
Салех Муслім в інтерв'ю Reuters зазначив, що "Загони народної оборони", які беруть участь в сирійському конфлікті, не вважають Туреччину ворогом.
"Ми однозначно відкидаємо це. Можу вас запевнити, що жодна куля не летить до Туреччини з боку YPG".
У свою чергу президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган наполягає на відповідальності сирійських курдів за вибух в Анкарі.
"Хоча ті, хто стоять на чолі "Демократичного Союзу" і "Робочої партії Курдистану" стверджують, що вони ніяк не пов'язані [з вибухом], грунтуючись на інформації, отриманій нашим міністром внутрішніх справ і органами держбезпеки, виявлено, що це справа їх рук" , - сказав турецький лідер.
Нагадаємо, в Анкарі 17 лютого прогримів потужний вибух.
Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не збирається припиняти обстріли позицій сирійських курдів з партії «Демократичний союз».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?