ГПУ не встановила причетність снайперів до розстрілів на Майдані
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ не встановила причетність снайперів до розстрілів на Майдані

ГПУ не встановила причетність снайперів до розстрілів на Майдані
Джерело:  ЛІГА.net

Начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що снайпери спецназу СБУ, УБОЗ та Держохорони перебували на дахах Кабміну і Адміністрації президента, однак їх причетність до вбивств на Майдані не установлена.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
"На дахах і Кабміну, і Адміністрації президента розміщувалися снайпери, контрснайпери, вони називають себе спецпідрозділом Альфа СБУ, а також спецпідрозділ УБОЗ Сокіл і спецпідрозділ управління Державної охорони", - сказав Горбатюк на брифінгу.
За його словами, слідство не встановило застосування зброї цими силовиками.
"Вони вказують, що вели контрснайперську (роботу), виключно для того, щоб виявляти осіб, які будуть застосовувати зброю щодо правоохоронців. Вони таких не виявили і, відповідно, зброю не застосовували", - зазначив начальник управління спецрозслідування.
Горбатюк додав, що в тілах убитих і поранених активістів не встановлені кулі, які відповідали б зброї, що її мали спецназівці.
Раніше Горбатюк заявляв, що слідство у справі нападів на Майдані в ніч на 19 лютого 2014 року перебуває під загрозою зупинки.
Нагадаємо, сьогодні друга річниця початку кривавих подій на Майдані в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?