Україна спростувала "сенсацію" про польоти над Кримом
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна спростувала "сенсацію" про польоти над Кримом

Україна спростувала "сенсацію" про польоти над Кримом

У Мінінфраструктури спростували інформацію про відкриття ділянок Криму для польотів, зазначивши, що зона над окупованим півостровом і територіальними водами залишилася, як і раніше, закритою.
Про це пише ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.
"Згідно з поширеним EASA офіційним Safety Information Bulletin, два маршрути - L851 і M856 - проходять через повітряний простір над західною частиною Чорного моря, придатні для планування польотів всіма авіакомпаніями. Цей висновок ґрунтується на даних проведеного Украерорухом постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час здійснення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який склав би загрозу безпеці польотів", - йдеться в повідомленні.
Ці маршрути вже не перший місяць використовуються українськими авіакомпаніями, про що свідчать дані онлайн-радара flightradar24. Таким чином, рекомендації EASA лише свідчать про безпеку двох із чотирьох відкритих маршрутів, аеронавігаційне обслуговування яких забезпечують українські диспетчери.
Варто відзначити, що після анексії Криму Європейське і Північноатлантичне бюро Міжнародної організації цивільної авіації рекомендувало уникати польотів над окупованим Кримом.
Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) рекомендувало авіаперевізникам розглянути можливість відновлення польотів над окупованим Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?