Знімком року за версією World Press Photo стало фото з мігрантами
Категорія
Культура
Дата публікації

Знімком року за версією World Press Photo стало фото з мігрантами

Знімком року за версією World Press Photo стало фото з мігрантами
Джерело:  World Press Photo

Переможцем премії World Press Photo в номінації «Фотографія року-2015» став австралієць Воррен Річардсон за знімок «Надія на нове життя», на якій зображено чоловіка, який передає дитину через паркан з колючим дротом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на WPP.
Фото було зроблено Річардсоном 28 серпня 2015 року на угорсько-сербському кордоні.
"Я перебував з біженцями протягом п'яти днів на кордоні. Група з приблизно 200 чоловік прибула, і вони проходили під деревами вздовж лінії паркану. Вони в першу чергу відправили жінок і дітей, а потім батьків і літніх чоловіків. Я провів з цією групою близько п'яти годин, і ми гралися в кішки-мишки з поліцією всю ніч. Я був виснажений до того моменту, як зробив знімок. Було близько третьої години ранку, і ти не можеш використовувати спалах в той час як поліція намагається знайти цих людей, тому що я б просто здав їх. Тож мені довелося використовувати тільки місячне світло", - розповів фотограф про знімок, який отримав першу премію.
Раніше повідомлялося, що приблизно 40% мігрантів, які прибули в ЄС так званим балканським маршрутом, не зможуть отримати притулок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?