Рада ухвалила два безвізових закони
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила два безвізових закони

Рада ухвалила два безвізових закони

Сьогодні, 18 лютого, Верховна Рада ухвалила два "безвізових" закони: закон про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації та закон про прокуратуру - другий з трьох останніх законів, необхідних для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Перший закон Рада затвердила в тій редакції, якої вимагав Європейський Союз.
Закон покликаний забезпечити виконання рекомендацій ЄС, що має важливе значення для прискорення візової лібералізації, і забезпечення застосування інститутів "спеціальної конфіскації" та "арешту на майно" в чіткій відповідності з європейськими стандартами.
"Я закликаю всіх в цей святий день для кожного проголосувати за цей закон і дати можливість українцям реалізувати свою мрію", - заявив спікер Гройсман, кажучи про безвізовий режим.
Під час розгляду законопроекту ряд депутатів, зокрема Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін ("Батьківщина") і Олена Сотник ("Самопоміч") пропонували поправки, які суперечили вимогам Євросоюзу.
Усі вони були відхилені.
Як повідомляв ONLINE.UA, законопроект, який дозволить повернути в бюджет норми електронного декларування доходів, набрав у Верховній Раді потрібну кількість голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?