З'явилося інтерв'ю майданівця, який нібито вбивав бійців "Беркута"
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явилося інтерв'ю майданівця, який нібито вбивав бійців "Беркута"

З'явилося інтерв'ю майданівця, який нібито вбивав бійців "Беркута"
Джерело:  Bird In Flight

Видання Bird In Flight опублікувало інтерв'ю з активістом Майдану Іваном Бубенчиком, який нібито вбивав бійців "Беркута". В інтерв'ю, зокрема, він розповів про те, де вчився стріляти і як віддавали накази "стріляти по мітингувальниках".
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Стріляв я з найвіддаленішого від Майдану вікна за колонами, на третьому поверсі. Звідти чітко було видно міліціонерів зі щитами біля стіни. Там за мішками з піском стояли чоловік двісті, більше не вміщалися. Звідти висувалися штурмові групи з помповими рушницями. Стріляли по барикадах в упор, нахабно", - розповів Бубенчик.
"Я вибирав тих, хто командував. Чути не міг, але бачив жестикуляцію. Відстань невелика, тому на двох командирів потрібні були тільки два постріли. Стріляти навчився під час служби в Радянській армії. Пройшов навчання в школі військової розвідки. Готувалися проводити операції в Афганістані і в інших гарячих точках", - додав він.
"Кажуть, що я вбив їх в потилицю, і це правда. Так вийшло, що вони стояли до мене спиною. У мене не було можливості чекати, поки вони розвернуться. Так Бог повернув, так було зроблено", - сказав Іван.
"Інших мені непотрібно було вбивати, тільки поранити в ноги. Я вийшов з Консерваторії і став рухатися уздовж барикад. Стріляв, створюючи видимість, ніби у нас двадцять-сорок автоматів. Просив хлопців, щоб вони мені робили невелику щілину в щитах. Комусь, може бути, це неприємно буде почути... У них сльози текли від радості. Вони розуміли, що без зброї ми не вистоїмо", - заявив майданівець.
- Дійшов до Будинку профспілок, і там патрони скінчилися. Але «сарафанне радіо» вже спрацювало, і міліція побігла [від нас]. Кидали все. Один через одного повзли, як щури", - додав він.
"Не всі їх підрозділи встигали втекти від майданівців. Хлопці переходили через барикаду і пробували наздоганяти. Збирали групи по десять-двадцять полонених і вели за Майдан, в сторону Київської міськадміністрації. Але найактивніші наші герої намагалися переслідувати далі по Інститутській, і наказ стріляти по мітингувальниках прийшов швидко", - розповів Іван.
"Це був важкий момент, оскільки я розумів, що міг зупинити розстріл хлопців. Різні люди на Майдані - не говоритиму хто, але люди зі статусами - обіцяли мені, що патрони будуть. Я вірив, бігав з місця на місце... Найважчі хвилини в моєму житті, повна безпорадність. Кажуть, на Майдані було багато зброї. Але це неправда. Інакше ніхто б не дав розстрілювати наших хлопців. З моєї сотні на Інститутській загинули Ігор Сердюк і Богдан Вайда", - завершив розповідь Бубенчик.
Як повідомляв ONLINE.UA, на Майдані  вшанували пам'ять Небесної сотні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?