У мережі згадали про "Ночі Гніву" на Майдані у Львові: опубліковані фото
Категорія
Культура
Дата публікації

У мережі згадали про "Ночі Гніву" на Майдані у Львові: опубліковані фото

У мережі згадали про "Ночі Гніву" на Майдані у Львові: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У мережі згадали про "Ночі Гніву" на Майдані з 18 по 19 лютого у Львові.
Про це пише український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.
"Самоорганізовані групи громадян за кілька годин розгромили і взяли під контроль всі органи влади в обласному центрі. Жоден силовик не посмів вийти на захист прокуратури, міліції, СБУ, внутрішніх військ, "Беркута", ніхто не посмів стріляти. Опір був придушений, навіть не розпочавшись. Люди миттєво показали, хто в місті справжня влада. Вони були сповнені рішучості пожертвувати собою, вони зуміли налагодити взаємодію і порядок", - пише Бутусов.


Фото: Юрій Бутусов via Facebook

"Західна Україна зіграла величезну роль в революції, та Ніч Гніву повинна зберегтися в пам'яті влади і народу України. Я дуже радий, що Львів залучає все більше туристів, тому що переконаний, що Львів - душа України. Це місто саме по собі університет української культури", - додав він.


"Було б здорово підготувати туристичний маршрут "Ніч гніву". І школярів і студентів водити, щоб розуміли, як поводяться вільні люди, якщо влада переступає закон", - вважає журналіст.


Фото: Юрій Бутусов via Facebook


"Звичайно, справедливо відзначити, що Ніч гніву також пройшла в різному масштабі в Тернополі, Хмельницькому, Луцьку", - зазначив Бутусов.


"І цю пам'ять треба також зберегти і включити до шкільної програми", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA,

з'явилося інтерв'ю майданівця

, який нібито вбивав бійців «Беркута».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?