Померла знаменита письменниця Харпер Лі
Категорія
Культура
Дата публікації

Померла знаменита письменниця Харпер Лі

Померла знаменита письменниця Харпер Лі
Джерело:  online.ua

Харпер Лі, автор роману "Вбити пересмішника", померла у віці 89 років. Асоціації преси цю новину підтвердила мерія її рідного міста Монровілль, штат Алабама.
Про це повідомляє  ONLINE.UA.
Романіст Нелл Харпер Лі народилася 28 квітня 1926 року в невеликому американському містечку Монровілль, наймолодшою з чотирьох дітей. Її батько, колишній власник і редактор газети, був юристом.
Після закінчення школи в Монровіллі Лі вступила у жіночий коледж Гантінґдон в Монтгомері, вчилася на юриста в Алабамському університеті, але не закінчила його, а провела літо в Оксфорді в Англії. Під час навчання вона опублікувала кілька оповідань і близько року працювала редактором гумористичного журналу Реммер-Джеммер.
У Нью-Йорк вона переїхала у 1949 році, після повернення з Англії. Там вона працювала службовцем представництв авіакомпанії, а у вільний час почала писати фантастику, в решті решт, знайшовши агента в 1956 році.
У 1960 році вона опублікувала роман "Убити пересмішника", який мав величезний критичний і комерційний успіх і отримала за нього Пулітцерівську премію. Роман вважається класикою американської літератури, і було продано більше 30 мільйонів його копій по всьому світу.
У жовтні 2007 року Лі була удостоєна вищої нагороди США для цивільних осіб - Президентської медалі Свободи.
Незважаючи на глобальний успіх своєї книги, почесті і нагороди, даровані їй після її випуску, Лі жила тихим життям і відмовлялася від усіх інтерв'ю. З моменту свого літературного дебюту вона опублікувала всього кілька коротких есе в популярних виданнях.
Свій другий роман "Піди, постав сторожа" вона випустила лише влітку 2015 року. Згідно з повідомленнями, він був написаний в середині 1950-х, а її небажання говорити з пресою привело до суперечок, що оповили випуск книги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?