Яценюк розповів про свої стосунки з Порошенком: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Яценюк розповів про свої стосунки з Порошенком: опубліковано відео

Яценюк розповів про свої стосунки з Порошенком: опубліковано відео

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що президент Петро Порошенко в своєму зверненні не закликав його піти у відставку.
Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам ввечері в п'ятницю, передає ONLINE.UA з посиланням на Українськую правду.
"Президент в своїй заяві не закликав до відставки, він закликав до переформатування уряду. А вже далі політичні сили почали говорити, що там є якісь такі речі в зверненні", - сказав глава уряду.
За словами прем'єра, у нього з президентом взаємини справді непрості, проте "в сучасних умовах не може бути навіть мови про персональні стосунки".
"З президентом Порошенком ми зустрічаємося практично щодня. Я йому так само розписував усі ці сценарії. Якщо відставка, то де наступний Кабінет? Де наступна більшість? І найголовніше - де конкретний план дій?", - підкреслив Яценюк.
Він також висловив думку, чому депутати не підтримали відставку Кабінету міністрів.
"Ряд депутатів усвідомили ризики для країни - хаос, дестабілізація, і це б не закінчилося парламентськими виборами. Друга частина депутатів розуміла, що не хочуть йти на дострокові вибори", - сказав прем'єр.
Глава Кабміну зазначив, що йому як політику, було б вигідно, якби депутати проголосували за його відставку.
«Мені як політику було б вигідно, щоб мене у вівторок зняли... Мені політично, цинічно політично було вигідно, щоб мене відправили у відставку, але для держави, якщо говорити виключно з державної точки зору, мій рейтинг нічого не коштує в порівнянні з майбутнім країни», - додав Яценюк.

Раніше повідомлялося, що під час засідання «стратегічної сімки», на якому обговорювався формат майбутнього Кабінету міністрів, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ледь не побився з лідером партії БПП Юрієм Луценком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?