Смерть Умберто Еко: в мережі згадали найяскравіші цитати письменника
Категорія
Культура
Дата публікації

Смерть Умберто Еко: в мережі згадали найяскравіші цитати письменника

Смерть Умберто Еко: в мережі згадали найяскравіші цитати письменника
Джерело:  Esquire

У день смерті відомого італійського письменника Умберто Еко в мережі згадали найяскравіші цитати,


Цитати зібрав  Esquire, повідомляє  ONLINE.UA.


Не варто думати, що Італія - ​​це країна інтелектуалів. Той факт, що Рафаель і Мікеланджело родом звідси, насправді не означає нічого.


Так, я теж писав вірші. Колись я сказав: в певному віці поезія схожа на підліткові прищі. Це етап, без якого не можна. У п'ятнадцять або, скажімо, в шістнадцять поезія - це мастурбація. І відміну поганого поета від хорошого полягає в тому, що хороший поет спалює всі свої ранні спроби, а поганий - публікує.


Якого б персонажа ти ні вигадав, так чи інакше він буде вирощений з твого досвіду і твоєї пам'яті.


Справжній герой - завжди герой помилково. Насправді він мріє бути чесним боягузом, як і всі навколо.


Кожен раз, коли я починаю писати книгу, я відчуваю себе засудженим до дворічного терміну, тому що книга на кшталт дитині. Спочатку ти повинен дати їй життя, потім дбати про неї, і тільки потім вона починає ходити і, нарешті, говорити.


Хороша книга завжди розумніша за свого автора. Найчастіше вона розповідає про речі, про які автор навіть не здогадувався.


Я люблю телебачення і вважаю, що немає на світі жодного серйозного гуманітарія, хто б не любила дивитися телевізор. Можливо, я просто єдиний, хто не боїться зізнатися в цьому.


Я не знаю, що означає правота, і хоча б в цьому я прав.


Люди дуже швидко втомлюються від простих речей.


Завжди дуже легко знайти паралелі між будь-якими явищами. Ви дасте мені $50, і я напишу вам есе, де позначу паралелі між сьогоднішнім днем ​​і світом, в якому мешкали неандертальці.


Вся світова культура хоче одного - зробити нескінченність збагненною.


Іноді я переписую одну сторінку по дюжині раз, а якщо і це не допомагає - читаю написане вголос, намагаючись таким чином зрозуміти, що не так.


Написати книгу не завжди означає наносити слова на папір. Ти можеш написати про себе цілий розділ, поки снідаєш або гуляєш.


Уміння брехати - одна з небагатьох речей, яка відрізняє людину від тварин.


Межа людських можливостей надзвичайно нудна і розчаровує - смерть.


Чужа дурість ніколи не зменшить твою.


Раніше ONLINE.UA повідомляв про те, що 19 лютого  помер знаменитий письменник Умберто Еко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?