Росія не видасть Януковича, але ми його будемо судити: звернення Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не видасть Януковича, але ми його будемо судити: звернення Порошенко

Росія не видасть Януковича, але ми його будемо судити: звернення Порошенко
Джерело:  online.ua

У День пам'яті героїв Небесної сотні президент України Петро Порошенко опублікував звернення до українців.


Про це за інформацією прес-служби президента повідомляє  ONLINE.UA.


У своєму зверненні Порошенко розповів про останні досягнення уряду. Зокрема, було підписано Угоду про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, почався процес інтеграції на європейський ринок, збитки від агресії Росії продовжують компенсуватися.


Крім того, Рада підтримала  пакет безвізових законів  в  річницю загибелі героїв Небесної сотні.


"Днями ж отримав звіт від правоохоронних органів з розслідування злочинів проти учасників революції Переваги", - також додав президент.


За словами президента, за події листопада 2013-лютого 2014 є справи, які зі стадії розслідування вже переходять в стадію покарання. Уже винесено 18 вироків 26 людям, ще 84 справи розглядаються в суді, 11 тільки передані в суд і ще 63 розслідуються. Всього під підозрою знаходяться 282 людини.


"Ми всі з вами розуміємо, що Росія ніколи не видасть Януковича, Захарченко, Якименко та інших вбивць. Тому судити їх ми будемо заочно", - заявив Петро Порошенко.


Єдине, що, на його думку, може перешкодити успішному завершенню справ по Майдану, - відсутність реформи судової системи, оскільки саме в суді відбувається найбільший опір і саботаж розслідування.


Як повідомляв ONLINE.UA, Генпрокуратура робила заяву про те, що розслідування злочинів проти Майдану  буде припинено 1 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?