Посольство України в Польщі обурено показом скандального фільму про Майдан
Категорія
Культура
Дата публікації

Посольство України в Польщі обурено показом скандального фільму про Майдан

Посольство України в Польщі обурено показом скандального фільму про Майдан

Посольство України в Польщі висловило протест проти показу в Польщі французького провокаційного фільму про Майдан і вимагає пояснень від телеканалу TVN24, який показав стрічку в своєму ефірі 21 лютого.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посольства, оприлюднену на сторінці дипломатичного представництва в Facebook.
"Посольство України в Польщі розчароване недружнім жестом польського телеканалу TVN24, який сьогодні проявив неповагу до мільйонів українців, продемонструвавши в своєму ефірі брехливий і маніпулятивний фільм Поля Морейри "Україна: Маски революції". Найбільш болісно те, що цей фільм польський телеканал "приурочив" до другої річниці Революції Гідності, - йдеться в повідомленні.
У посольстві очікують пояснень від редакції польського телеканалу.
"Від редакції телеканалу TVN24 очікуємо пояснення, чому з безлічі існуючих об'єктивних картин про події Майдану був обраний саме цей брехливий твір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності. Просимо також в подальшому виявляти обачність і не підігрувати тим силам, які виступають не тільки проти європейської України, а й проти європейської Польщі і дружніх українсько-польських відносин", - відзначили в українському посольстві.
Нагадаємо, в неділю, 21 лютого, польський телеканал TVN24 показав скандальний французький фільм"Маски революції".
Крім того, повідомлялося, що польске видавництво випустило політичну карту Європи, на якій Крим міститься на території Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?