Стали відомі вимоги ДНР-ЛНР на мирних переговорах щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі вимоги ДНР-ЛНР на мирних переговорах щодо Донбасу

Стали відомі вимоги ДНР-ЛНР на мирних переговорах щодо Донбасу
Джерело:  apostrophe.ua

Стали відомі вимоги ДНР і ЛНР на мирних переговорах щодо Донбасу.
Про це повідомив представник України в переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу Роман Безсмертний в інтерв'ю Апострофу, передає ONLINE.UA.
Безсмертний розповів про нинішню позицію прокремлівських бойовиків, зокрема про те, що, як і раніше, вони вимагають виборів і амністії, не забезпечивши при цьому припинення вогню.
"Серйозним чином їх позиція не змінилася. Вони наполягають на амністії, проведенні виборів, повному контролі за так званою "народною міліцією", відповідною територією тощо. Фактично на сьогоднішній день вони сформували квазідержаву. А процес, про який ви говорите, це легітимізація", - сказав він.
"Якби їм вдалося домогтися вирішення питання зовнішнього спостереження, вони б без участі України провели власні вибори. Це як декларація між Папою Римським і патріархом Кірілом: один виходить з ідеалів добра, а інший нібито теж з ідеалів добра, але насправді вирішує проблему . Тут важливо не зробити неправильний крок і не потрапити в ситуацію, в якій опинився Папа Римський (в спільній заяві Папи і Кіріла, яка стосувалася війни на Донбасі, цей конфлікт розглядався виключно як внутрішній, а вторгнення Росії в ньому навіть не було згадано, - ред.)", - резюмував Безсмертний.
Як повідомляв ONLINE.UA, Безсмертний висловив свою думку, чи пов'язані останні масштабні маневри російських військових з планами щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?